TILBURG - Bijzonder hoogleraar Paul Scheffer promoveert vrijdag aan de Universiteit van Tilburg op de Engelse vertaling en bewerking van zijn in 2007 verschenen boek Het land van aankomst. Dat heeft de universiteit maandag laten weten.

Het Land van aankomst is een multidisciplinaire studie over de maatschappelijke gevolgen van immigratie in West-Europa en de Verenigde Staten. In het boek probeert Scheffer de maatschappelijke dynamiek van de immigratie in een open samenleving te beschrijven en te begrijpen.

Het vertaalde boek met als titel Immigrant Nations wordt in het voorjaar uitgebracht door de gerenommeerde Britse uitgeverij Polity (Cambridge) en zal worden gepubliceerd in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Het boek is al verschenen in onder meer Duitsland, Polen en Denemarken. Volgens Scheffer hebben Spanje, Frankrijk en Italie interesse.

Stof opwaaien

Het boek deed destijds nogal wat stof opwaaien. ''In de bewerking heb ik onder meer de verkiezing van de Amerikaanse president Obama gezet en ik heb er een nieuwe inleiding voor geschreven.’’ In essentie gaat het volgens Scheffer om hetzelfde boek, maar dan aangepast op de huidige situatie.

Paul Scheffer (1954) studeerde filosofie en psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.