AMSTERDAM – Schrijfster Annejet van der Zijl stelt een bundel samen met brieven van Annie M.G. Schmidt. Dat meldt Van der Zijl op haar website.

"Liefs van Annie" wordt een verzameling van brieven die de tekstdichteres en kinderboekenschrijfster tijdens haar leven aan diverse mensen heeft geschreven.

''Tijdens mijn research voor de biografie Anna heb ik er honderden verzameld’’, meldt Van der Zijl. ''Ik ben tot de ontdekking gekomen dat zij als briefschrijfster net zo origineel en humoristisch was als in haar beste werk."

Zonde

"Ik vond het zonde dat ik er in de biografie vanwege de ruimte alleen maar fragmenten uit kon opnemen.’’

Van der Zijl verzamelt uit de honderden nooit eerder gepubliceerde brieven een flink aantal ''die recht doen aan Annie’s veelzijdigheid als briefschrijfster.'' De auteur voorziet de brieven van begeleidende tekst en een algemene inleiding om ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Eeuw

De bundel ''Liefs van Annie" wordt uitgebracht ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Annie M.G. Schmidt. Op 20 mei 2011 is het een eeuw geleden dat de schrijfster van boeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje ter wereld kwam. Zij stierf in 1995.