MAASSLUIS - Schrijver Maarten 't Hart krijgt een eigen documentatiecentrum. In Maassluis opent donderdag het Nationaal Documentatiecentrum Maarten 't Hart, waar een grote hoeveelheid informatie en documentatie van en over de auteur te vinden is.

Het documentatiecentrum bevindt zich in de bibliotheek van Maassluis, de stad waar 't Hart in 1944 werd geboren. Met het centrum wil de bibliotheek een plek bieden aan liefhebbers, scholieren, studenten en lezers van het werk van Maarten 't Hart.

Er kan ook audiovisueel materiaal worden beluisterd en bekeken en er is een expositie over de schrijver.

Daarnaast beheert de bibliotheek een website met onder meer een uitgebreide bibliografie van alles wat ooit door en over Maarten 't Hart is gepubliceerd (meer dan 19.000 items). ''Het is een van de grootste en meest uitgebreide websites over een levende Nederlandse schrijver'', aldus de instelling.

Activiteiten

Het documentatiecentrum wil jaarlijks een aantal activiteiten organiseren, zoals lezingen en de uitgave van publicaties.

Er is een comité van aanbeveling dat de instelling ondersteunt, waarin onder andere oud-minister Ronald Plasterk, directeur Lex Jansen van uitgeverije. De Arbeiderspers en Balans en de burgemeester van Maassluis Koos Karssen zitting hebben.

De schrijver zal het documentatiecentrum donderdag zelf openen.