AMSTERDAM - De afgelopen weken zijn in verscheidene boekwinkels exemplaren verscheurd van de debuutroman Bonita Avenue van Peter Buwalda.

Uitgever De Bezige Bij roept alle gedupeerde boekverkopers op zich te melden en overweegt aangifte te doen, aldus een woordvoerster donderdag.

Voor zover bekend zijn in zeker zeven winkels exemplaren van de ruim 540 pagina's tellende roman Bonita Avenue vernield.

De scheurder is vooral in Utrecht actief, maar ook in winkels in Leiden en Oegstgeest sloeg hij toe, aldus een woordvoerster van de Koninklijke Boekverkopersbond.

De bond gaat via zijn website en bulletins zijn leden oproepen zich te melden. De getroffen winkels hopen via camerabeelden de identiteit van de boosdoener te achterhalen.

Familiedrama

De debuutroman van Buwalda (1971) verscheen in september en is lovend ontvangen. Het is een familiedrama waarin twee gebeurtenissen in 2000 een grote rol spelen: de vuurwerkramp in Enschede die het hele gezin raakt en een gebeurtenis die zich afspeelt tijdens de EK-voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk.