AMSTERDAM - Het stripboek De vrolijke avonturen van Doris Dobbel is voor 12.000 euro verkocht. Daarmee is de strip de duurste, Nederlandstalige stripuitgave.

Aanvankelijk vroeg Catawiki, een onlinecatalogus, 14.000 euro voor de verhalen van Doris Dobbel. Dat heeft Catawiki dinsdag bekendgemaakt.

Afgelopen zomer werd het boek uit 1952 bij toeval ontdekt in een tweedehandswinkel. Het kostte 1 euro. Doris Dobbel is geschreven door de Vlaming Marc Sleen, bekend van de stripreeks Nero.

Van De vrolijke avonturen van Doris Dobbel zijn vermoedelijk honderd exemplaren gedrukt, maar daarvan zijn slechts zes complete uitgaven bekend.

Exemplaar

Een ander exemplaar van het stripboek bracht acht jaar geleden 9700 euro op tijdens een veiling in Gent. De koper van het stripboek ter waarde van 12.000 euro is een Nederlandse verzamelaar.

Volgens Catawiki is dat bijzonder, omdat de strip vooral in Vlaanderen populair en gezocht is.

Doris Dobbel stond als strip van 1950 tot 1967 in het blad De Middenstand. De hoofdpersoon is een dikke slager die sigaren rookt. Op allerlei manieren probeert hij een welgestelde middenstander te worden.