AMSTERDAM – Schrijfster Christine Otten en kunstenaar Erik Kessels maken samen het Boekenweekessay van 2011. Dat maakt organisator CPNB woensdag bekend.

Het motto van de boekenweek 2011 is Geschreven Portretten. ‘Good Luck’ van Otten en Kessels wordt een fictief fotoverhaal dat is geïnspireerd op een gevonden fotoalbum van twee onbekende geliefden.

Het echte leven en fantasie wisselen elkaar af in het verhaal van de jonge Claire die opzoek gaat naar haar biologische moeder. In het boek wordt het liefdesleven van Claire, dat van haar moeder en dat van Otten en Kessels gereconstrueerd.

Bij het boek hoort ook een parfum. De CPNB zegt met de combinatie van taal, beeld en geur een wereldprimeur in handen te hebben.

Otten

Christine Otten debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Bij het grote publiek werd ze bekend na de publicatie van De laatste dichters in 2004. Dat boek leverde haar een nominatie op voor de Libris Literatuurprijs.

Erik Kessels is reclamemaker en amateurfotograaf en heeft diverse boeken over fotografie uitgegeven.

Het Boekenweekessay is verkrijgbaar tijdens de 76ste boekenweek, van 16 tot en met 26 maart 2011. Kader Abdolah schrijft het gratis Boekenweekgeschenk.