Achterkleinzoon in voetsporen Dik Trom

AMSTERDAM - Wie heeft als kind niet de boeken over Dik Trom gelezen? Het ondeugende, dikke kind krijgt nu een heuse opvolger. Deze maand verschijnt namelijk het boek De nieuwe Dik Trom.

Dat gaat over de achterkleinzoon van de bekende boekenfiguur. Het is geschreven door Ton van der Lee, de achterkleinzoon van C. Joh. Kieviet, de geestelijk vader van de 'echte' Dik Trom.

Dat heeft zijn uitgever Kluitman donderdag bekendgemaakt. Na de schoolvakantie zit er een nieuwe jongen bij Dik in de klas: Ntoros. Die is met zijn familie uit Kenia gevlucht.

Als de nieuwkomer later wordt gepest, neemt Dik het voor hem op en raken ze bevriend.

Geintje

Volgens Van der Lee heeft zijn hoofdpersoon een aantal eigenschappen gemeen met zijn overgrootvader. Zo houdt hij wel van een geintje. ''Alleen het tijdsbeeld is anders.

De Dik uit 2010 zit op Youtube, verzet zich tegen dierproeven, onderzoekt de aanwezigheid van ufo's en beschermt zijn vriend Ntoros tegen uitzetting uit Nederland.''

Afrika

Van der Lee is documentairemaker en schrijver, die zich vooral bezighoudt met Afrika. Met zijn nieuwe boek wil hij zijn betrokkenheid bij het continent overbrengen aan kinderen.

Het is de bedoeling dat er meer boeken over 'de nieuwe Dik Trom' gaan verschijnen.

Lees meer over:
Tip de redactie