Belinda Bauer wint Gold Dagger Award

AMSTERDAM – Schrijfster Belinda Bauer heeft voor haar debuutroman Rusteloos Land de Gold Dagger Award 2010 gekregen.

Het is voor het eerst sinds 1973 dat een debuutwerk met de prijs voor de beste Engelstalige misdaadroman wordt onderscheiden.

“Het was al geweldig dat ik met mijn thrillerdebuut op de shortlist stond voor de CWA Gold Dagger, laat staan dat ik nu win. Rusteloos land is een klein maar fijn boek en ik ben nog steeds verbaasd dat het zoveel mensen heeft geraakt”, aldus de uit Wales afkomstige Belinda Bauer in een reactie aan de organisatie.

In Rusteloos Land (Blacklands) schrijft de 12-jarige Steven een seriemoordenaar die in de gevangenis zit aan om te ontdekken wat er met zijn lang geleden verdwenen oom Billy is gebeurd.

"Het boek heeft voor mij deuren geopend die voorheen hermetisch gesloten bleven", zei Bauer onlangs in een interview met NU.nl over haar debuut. Kort na de nominatie voor de Gold Dagger Award werd bekend dat het boek gaat worden verfilmd.

Prijs

De andere kanshebbers op de Gold Dagger Award waren George Pelecanos (The Way Home), Karen Campbell (Shadowplay) en Sharon Bolton (Blood Harvest). Aan de prijs is een geldprijs van 2500 pond (2800 euro) verbonden.

Tip de redactie