AMSTERDAM – Marc Jacobs is een andere weg ingeslagen en heeft afgelopen vrijdag een eigen boekenwinkel, genaamd Bookmarc, geopend. Al jaren had de zakenpartner van Marc Jacobs, Robert Duffy, de boekenwinkel voor ogen.

Duffy zegt dat hij niet de intentie heeft er een 'normale' boekenwinkel van te willen maken.

"Bestsellers verkopen? Nee. Behalve als het van een vriend van mij is. We hebben een grote handel in boeken. Het zijn meer kunst- en fotografieboekenboeken, dat maakt het persoonlijk voor ons bedrijf. We hebben de mogelijkheid een kunstenaar uit te kiezen die we kennen en samen met hem of haar een boek te maken," aldus Duffy over de plannen tegen Women's Wear Daily.

In de winkel worden ook vinyl platen, cd’s, Bookmarc-potloden en notitieboekjes verkocht.

Lokale groei

Bookmarc is de zesde winkel van Marc Jacobs in West Village, New York. "We hadden altijd al een aantal boeken in onze winkels, dus het was mijn droom ooit een boekenwinkel aan de Bleecker Street te beginnen."

De lokale groei van het bedrijf heeft gezorgd voor verschillende kritieken van buurtgenoten. "Ik had in plaats van verschillende winkels één groot gebouw kunnen kopen en alle muren eruit kunnen halen," zegt Duffy. "Ik weet niet of het goed of slecht is voor de buurt."

Marc Jacobs

Ontwerper Marc Jacobs heeft al vele kledinglijnen ontworpen, waaronder zijn eigen label Marc Jacobs en zijn jongere lijn Marc by Marc Jacobs.

Sinds 1997 is Jacobs ook artistiek directeur van Louis Vuitton, waar hij destijds de eerste draagbare collectie ontwierp. Jacobs werkt niet alleen met kleding, maar ook met onder andere schoenen, sieraden en zonnebrillen.