AMSTERDAM - Boekhandel De Slegte is een experiment begonnen met het verkopen van nieuwe, populaire boeken. Tot nu toe verkocht het bedrijf alleen tweedehandsboeken, restanten van uitgeverijen en ramsjboeken.

Directeur Ron Mulders bevestigde donderdag een bericht hierover in Het Parool.

In vijf van de 27 vestigingen van De Slegte zijn sinds kort circa zestig nieuwe titels te koop. Dat zijn de populairste boeken van het moment. Het gaat onder meer om winkels in Amsterdam, Maastricht en Haarlem.

Mulders zegt met de verkoop van nieuwe boeken te zijn begonnen omdat klanten er behoefte aan hebben. Volgens hem blijft de kernactiviteit van het bedrijf wel gewoon tweedehands- en ramsjboeken. ''Het is niet onze ambitie een assortimentsboekhandel te worden.''

Experiment

De Slegte kijkt in september hoe het experiment is verlopen. Volgens Mulders zijn de resultaten tot nu toe in elk geval positief. De kans is dan ook groot dat de overige vestigingen van De Slegte nieuwe boeken gaan aanbieden.

De directeur zei wel eerst even te moeten wennen aan de gedachte dat De Slegte nieuwe boeken gaat verkopen.

Ramsj

Het bedrijf verkoopt namelijk al sinds zijn oprichting in het begin van de twintigste eeuw tweedehands- en ramsjboeken. ''Maar als klanten er blij van worden, zie ik geen reden om het niet te doen.''

Achttien van de 27 vestigingen van De Slegte liggen in Nederland, de overige negen in België.