AMSTERDAM - Kane-frontman Dinand Woesthoff is van plan ooit te gaan zitten voor een autobiografie over zijn band. "We hebben te veel meegemaakt om niet te vertellen", concludeert de 37-jarige zanger in een interview met Bruna.

De winkelketen voelde Woesthoff aan de tand over zijn leesgedrag.

"Ik ga zeker een boek schrijven over mijn Kane-tijd als ik stop met Kane", doet de zanger uit de doeken. Hij licht alvast een tipje van de sluier op. "Een eerlijke, hopelijk scherpe en humoristische autobiografie over het wel en wee van dromen en rocken in de klei."

Wanneer het boek over Kane moet verschijnen, is nog de vraag. Voorlopig heeft de Haagse band nog een volle agenda.

Ervaring

Dinand heeft nog geen ervaring als auteur, maar weet wel welk boek hij graag geschreven zou hebben. "Dat is nu zeker Orpheus In De Dessa van Augusta de Wit. Een behoorlijk oud boekje, geschreven in ouder Nederlands over een rationele man die naar Indië gaat en daar wordt betoverd door de essentie van spiritualiteit en zichzelf."

De Kane-frontman legt uit dat het boek hem aan zichzelf doet denken. "Voor mijzelf in 2010 gaat dit boek over mij. En over mijn hart in Ibiza."

Het Spaanse eiland is voor Woesthoff de ideale plek om te lezen. "Vanaf ons balkon kijk je over de bossen en de velden naar Es Vedrà en de zee", haalt de zanger zich voor de geest. "Het is een fantastische plek om heel veel niets te doen. En te lezen."