AMSTERDAM - De moeder van Maria Mosterd heeft aangifte gedaan tegen misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink. De journalist schreef een boek waarin hij wilde aantonen dat Mosterd in haar boek 'Echte mannen eten geen kaas' niet de waarheid spreekt.

"Mijn eer en goede naam zijn opzettelijk aangerand, maar ook dat van mijn familie", zegt Lucie Mosterd zaterdag in De Stentor. In het boek 'Echte mannen eten wel kaas' komt de ex-man van Lucie uitgebreid aan het woord.

"Ik ben neergezet als een gestoorde vrouw. Daar heb ik genoeg van. Dat is bewust kwaadspreken om iemand kapot te krijgen." Volgens Mosterd gaat het maar door met uitspraken en beschuldigingen in de media.

Het boek van Korterink leidde tot een programma van Peter R. de Vries over het onderwerp. Naar aanleiding van het boek deed de vermeende loverboy van Maria aangifte voor smaad en laster tegen moeder en dochter Mosterd.

Letterlijk

De moeder van de schrijfster blijft achter haar dochter staan. "Het zal best zo zijn dat niet alles wat er in het boek van Maria staat letterlijk zo is gegaan, maar alles wat er staat heeft ze wel zo ervaren en beleefd."

In het boek 'Echte mannen eten geen kaas' schrijft de 20-jarige Maria Mosterd over hoe ze terecht kwam in de handen van een loverboy.

Lucie Mosterd zegt dat de twee het volgens sommigen om het geld zouden hebben gedaan. "Het verhaal van Maria is nooit geschreven met het idee dat het een boek zou worden, laat staan dat het geld zou opleveren."