DEN HAAG - Misdaadschrijver Tomas Ross heeft voor het Residentie Orkest in Den Haag een hedendaagse versie van het muzikale sprookje Das klagende Lied (1880) van Gustav Mahler geschreven.

Hij zal dit voorlezen voorafgaand aan de uitvoeringen van het stuk door het orkest. Die zijn op vrijdag 11 juni en zaterdag 12 juni in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

Dat heeft het Residentie Orkest dinsdag bekendgemaakt. Das klagende Lied gaat over twee broers die op zoek zijn naar een zeldzame bloem, om zo een mooie koningin voor zich te winnen.

De jongste broer vindt hem, maar wordt door de oudste vermoordt. Als een man jaren later de botten van het slachtoffer vindt en er een fluit van maakt, gebeuren er vreemde dingen.

Coku

Het Residentie Orkest voert het stuk op 11 en 12 juni uit met het Tsjechisch Philharmonisch Koor Brno en een internationale cast van zangers als sopraan Alexandra Coku, de mezzosopranen Dagmar Pecková en Wilke te Brummelstroete en tenor Stuart Skelton. Chef-dirigent Neeme Järvi leidt de uitvoering.