Naast de hele reeks aan – meest vrouwelijke – lijkenpiksters (zoals daar zijn Scarpetta, Brennan e.v.a.) heeft Meg Gardiner weer een ander soort patholoog bedacht: de forensische psychiater.

Zij helpt de politie door het in kaart brengen van de psychische gesteldheid van de overledenen en dier omgeving voorafgaand aan de moord. In dit geval gaat het over een super-popzangeres.

De fans lopen te hoop, niet alleen omdat ze zo enorm getalenteerd is. Haar magische aantrekkingskracht wordt in niet geringe mate versterkt door het feit dat ze ook nog even de ex-vrouw is van de Amerikaanse president. Amerika is nu eenmaal het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Het verhaal begint tijdens een spectaculair optreden van de ster die zich, voordat ze aan een koord over de bezoekersmassa heen zal zwieren, al wonderlijk paranoïde gedraagt.
De zweeftocht eindigt met haar dood, waarbij het onduidelijk is of zij misschien zelf dat dodelijke schot heeft afgevuurd.

Intriges

Jo Beckett (dit is al haar derde optreden in Gardiner’s oeuvre) komt dan langzamerhand achter een web van intriges, waarbij zowel het Witte Huis als de meest verrassende stalker uit de thrillerliteratuur van de laatste jaren en de ghostwriter een rol spelen.

Een en ander komt tot een sensationele apotheose waarin zowel Jo als haar vriend met levensgevaar veel erger weten te voorkomen.