AMSTERDAM - Maria Mosterd, schrijfster van de bestseller Echte mannen eten geen kaas, verzet zich tegen het boek van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink.

"Dat boek staat vol leugens", liet Mosterd woensdag weten via een -inmiddels verwijderd- filmpje op Youtube.

Bekijk de video op ZIE.nl.

Korterink beweert dat de bestseller van Mosterd bestaat uit ''een bizarre mix van feiten en vooral veel fantasie''. Volgende week verschijnt zijn boek Echte mannen eten wél kaas.

Volgens Korterink blijkt het verhaal van Mosterd op essentiële punten niet te kloppen. Zo zou de ontmoeting met Manou niet hebben plaatsgevonden toen ze twaalf was, maar bijna anderhalf jaar later.

Aanwijzingen

Ook zouden er geen aanwijzingen zijn dat Manou een loverboy is of was. De auteur sprak met vele betrokkenen, onder wie twee schoolvriendinnen van Maria en Manou zelf. Ook zou hij de vader van Maria hebben gesproken, wat door haarzelf wordt betwist.

Het relaas van Mosterd heeft lezers geschokt. Mensen meenden na het lezen van het boek dat Maria's moeder of de school signalen hadden moeten zien en hadden moeten ingrijpen. Van Echte mannen eten geen kaas zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Het verhaal wordt ook verfilmd.