FBI special agent Brad Raines moet een moordenaar zien te vinden die al vier prachtige vrouwen heeft omgebracht en dan telkens een handgeschreven notitie en een bruidssluier achterlaat bij het slachtoffer, maar verder geen enkele clue.

Al snel blijkt dat de dader een hoog maar gestoord IQ moet hebben. Zijn communicatie maakt duidelijk dat hij maar liefst zeven favoriete bruiden naar God wil helpen. Zoekend naar het juiste profiel komt Raines terecht bij een centrum voor geestelijk zieke maar zeer intelligente patiënten.

Een wonderlijk groepje van vier gaat hem helpen om de psyche van deze psycho te doorgronden en zo meer vat te krijgen op het motief achter deze moorden. Om de moordenaar te stoppen voordat er nog meer slachtoffers gevonden worden.

Bruiden voor God

Bruiden begeleider Quinton Gauld, een goed verzorgde man van 1.90m met gemanicuurde grote handen, is uitverkoren door God om de mooiste bruiden voor Hem uit te zoeken. Dit vergt veel onderzoek en een zeer gedegen planning.

Ondertussen houdt hij FBI special agent Brad Raines scherp in de gaten en is hem steeds een stap voor. Ellendige stappen.... Maar tussen Gods favorieten zit een speciale favoriet en niet alleen voor God maar vooral voor Gauld en nog meer voor Raines.

Al te toevallig?

Ted Dekker, die zo dikwijls veel christelijks in zijn werken stopt, heeft een spannend en goed geschreven boek afgeleverd. Je wil doorlezen en dat is altijd een goede indicator.

Maar de ‘toevalligheden’ stapelen zich op en gaan irriteren, worden te onwerkelijk. Al die hoog intelligente psycho’s binnen de muren zijn eigenlijk helemaal niet zo ziek. Of zijn al die mensen buiten de muren eigenlijk.... Duh.