AMSTERDAM - De jongste roman van Renate Dorrestein, Is er hoop, verschijnt binnenkort in een versimpelde versie. Dat meldt de Stichting Lezen & Schrijven dinsdag.

Is er hoop is het negentiende boek dat uitkomt in de boekenreeks Leeslicht. Alle boeken in de serie zijn in eenvoudig Nederlands geschreven, speciaal voor laaggeletterde volwassenen, migranten en vmbo-scholieren.

Dorrestein verhaalt in de roman over het overzichtelijke leven van Igor. Igor woont bij zijn oma Nettie en monteert overdag stacaravans op de sociale werkplaats.

Ook al heeft Igor niet het verstand van een Nobelprijswinnaar, zelf vindt hij dat hij het veel beter heeft getroffen dan de meeste andere mensen. Maar alles verandert als hij het dakloze meisje Lisa ontmoet en ze samen een baby vinden om wie niemand zich lijkt te bekommeren.

Leeslicht

De boekenreeks Leeslicht bestaat sinds 2007 en is een samenwerking tussen Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en Stichting Lezen & Schrijven. Eind vorig jaar verscheen een vereenvoudigde versie van Kluuns bestseller Komt een vrouw bij de dokter.