ARNHEM - Scholieren van alle soorten voortgezet onderwijs krijgen dit voorjaar een stripboek over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog.

Het boek De Terugkeer verschijnt in beheer van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek (IHCB) in Arnhem, dat dit jaar ook een Indisch erfgoedportaal wil openen op internet.

Volgens het IHCB weten jongeren bijna niets meer van Nederlands-Indië. De meesten weten niet eens waar het huidige Indonesië ligt, stelt het centrum.

Wat er zich in de oorlog heeft afgespeeld en in de tijd daarna, toen Indië onafhankelijk werd en velen naar Nederland repatrieerden, wordt op de middelbare school slechts heel even aangestipt tijdens de geschiedenisles.

Website

Wie nog meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië kan vanaf de zomer terecht op de site indieinoorlog.nl, die nu nog in beheer is bij het ministerie van VWS. Het IHCB neemt het beheer binnenkort over.

Het Indisch erfgoed is volgens het centrum verspreid over heel Nederland. De site gaat een zoekdienst omvatten, waarmee iedereen elkaar en alle Indische bronnen en archieven kan vinden.