Het thema van de Boekenweek 2010 is Titaantjes, ‘opgroeien in de letteren’. In het verlengde daarvan organiseert NU.nl een speciale Boekenweekactie voor zijn eigen lezers.

75 vooraanstaande Nederlandse schrijvers hebben speciaal voor de Boekenweek het verzoek gekregen om een brief te schrijven aan hun jonge ik. Het werk van deze 75 auteurs wordt gebundeld en tijdens de Boekenweek uitgegeven.

In het verlengde daarvan organiseert NU.nl een speciale Boekenweekactie voor zijn eigen lezers. Eentje waarmee je mooie prijzen én roem kunt winnen, want de beste inzendingen worden op de Boekrubriek gepubliceerd.

Prijzen

Dus kruip achter je toetsenbord, en laat je gedachten de vrije loop over de vraag: ”Wat zou jij tegen jouw jonge ik willen vertellen? Hoe zagen je dromen, je wensen, je verwachtingen eruit? Welke wijsheid heb je opgedaan die je wel met je piepjonge zelf zou willen delen?”

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury, en de 3 beste komen op dinsdag 23 maart op onze Boekrubriek. Naast die eeuwige roem hebben we voor deze drie winnaars een prachtig literaire prijzenlawine, te weten:

- Joost Zwagermans Gimmick, Vals licht én De buitenvrouw. Plus het Boekenweekgeschenk Duel, én Zwagermans Beeld verplaatst, de poëzie die hij schreef bij beeldende kunst.

- De Millennium-trilogie van Stieg Larsson.

- Marcelo Figueras’ Het lied van leven en dood, voor ons het allermooiste boek van 2009.

Wat moet je doen?

Onze opdracht is dus heel eenvoudig: schrijf in maximaal 250 woorden, in de geest van de 75 Titaantjes, ook een brief aan je jonge zelf. Je inzending kun je uiterlijk dinsdag 16 maart mailen aan wilma@nu.nl

De inzendingen worden beoordeeld door een gepokte en gemazelde jury: Uitgeverij Signatuur (van ondermeer de Millennium-trilogie en Carlos Ruíz Zafon) en Uitgeverij De Arbeiderspers, die dit jaar het Boekenweekgeschenk van Joost Zwagerman uitgeeft.