Lintje voor beeldroman Logicomix

AMSTERDAM - De beeldroman Logicomix van de Griekse auteurs Apostolos Doxiadis en Christos H. Papadimitriou is een van de titels die op Wereld Boeken Dag 2010 in Nederland worden onderscheiden met het zogenaamde Lintje van de Boekverkoper.

De 'lintjes' zijn een jaarlijks terugkerende prijs voor "inhoudelijk en hoogstaande non-fictie" en worden toegekend door een vakjury van boekverkopers. Dit jaar vallen tien informatieve boeken in de prijzen, zo meldt initiatiefnemer CPNB dinsdag.

De Stichting Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) noemt het opvallend dat er een keuze is gemaakt voor een stripverhaal.

Russell

Logicomix is een beeldroman waarin leven en gedachtegoed van de Britse filosoof, wiskundige en logicus Bertrand Russell wordt weergegeven. Onder de overige bekroonde boeken bevinden zich kook- kunst en geschiedenisboeken.

De lintjes worden op 23 april officieel uitgereikt. Wereld Boeken Dag (World Book and Copyright Day) is een initiatief van UNESCO. De datum verwijst naar de sterfdag van Cervantes en Shakespeare. Het Lintje van de Boekverkoper werd in 2009 voor het eerst op deze dag uitgereikt.

De volgende tien titels krijgen een lintje:

De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland - Theo van Oeffelt
Heel Nederland. Een gids - Rik Zaal
Logicomix - Apostolos Doxiadis & Christos H. Papadimitriou
Onder onze voeten. De archeologie van Nederland - Evert van Ginkel & Leo Verhart
Het SAS Survival handboek - John ‘Lofty’ Wiseman
Soepkalender - Anya van de Wetering - Kamer 465
Vincent van Gogh. De brieven – Nienke Bakker, Leo Jansen en Hans Luijten (red.)
Waterwolven. Een geschiedenis van stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers - Cordula Rooijendijk
Zilt. Het ultieme viskookboek - Tom Aikens
De zilveren lepel. Pasta

Tip de redactie