Nieuw boek Ammaniti eerst in Nederland

AMSTERDAM - De Italiaanse bestsellerauteur Niccolò Ammaniti zal zijn volgende boek eerst in Nederland uitbrengen.

Een maand later zal het boek in Italië in de winkels liggen, liet de schrijver weten tijdens een bezoek aan Amsterdam. Na de zomer hoopt hij zijn nieuwe novelle af te hebben.

Met de primeur voor Nederland wil Ammaniti (43) de groeiende lezersaanhang in ons land eer bewijzen.

De Italiaan is het laatste jaar flink in populariteit gestegen in ons land. Van zijn boek Ik haal je op, ik neem je mee, dat in eigen land al in 2004 verscheen, werden vorig jaar ongeveer 150.000 exemplaren verkocht. Het boek waarin twee liefdesverhalen samenkomen, staat al 46 weken in de hitlijsten.

Rome

Zijn nieuwe boek gaat over enkele rijkeluiskinderen en speelt zich af in Rome, laat Ammaniti weten. De auteur heeft er geen moeite mee dat zijn fans in Italië wat langer moeten wachten op de novelle. ''Het kan ze niets schelen.''

De boeken van Ammaniti zijn al in bijna veertig landen verschenen, maar hij denkt te weten waar zijn populariteit in Nederland vandaan komt.

''De karakters in mijn boeken zijn zowel tragisch als komisch. Ze zijn zowel om te lachen als om te huilen. Dat weten de Nederlanders te waarderen.''

Succes

De Italiaan had op 25-jarige leeftijd genoeg van zijn biologiestudie en besloot te gaan schrijven. Zijn grote succes kwam in 1999 met zijn bestseller Io non ho paura, dat onlangs in een Nederlandse vertaling verscheen met de titel Ik ben niet bang.

De roman over een ontvoering in de jaren zeventig, geschreven vanuit de blik van een kind, ging in Italië een miljoen keer over de toonbank.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie