Willem Asman schrijft thriller over koninginnedagdrama

AMSTERDAM - Misdaadauteur Willem Asman schrijft een thriller over het drama op 30 april in Apeldoorn vorig jaar. In april zal zijn misdaadroman Koninginnedag verschijnen, liet uitgeverij Cargo maandag weten.

Asman gaat in zijn fictieve boek in op de tragedie in Apeldoorn en neemt demissionair minister-president Jan Peter Balkenende daarin mee.

De premier zit op het moment van het drama in Warschau en moet halsoverkop met het regeringsvliegtuig terug naar Nederland vliegen.

In zijn gevolg bevindt zich een jonge vrouw, een communicatieadviseur, die het imago van Balkenende moet verbeteren. Zij blijkt een vrouw met geheimen te zijn.

Precisie

In zijn nieuwe thriller zit Asman de actualiteit dichter op de huid dan ooit, aldus de uitgever. ''In een meesterlijk spel met de werkelijkheid legt Asman met een pijnlijke precisie bloot wat er speelt in Nederland: nieuwe hufterigheid, de macht van de media, de dolende politiek en de ongerichte volkswoede.''

Op Koninginnedag probeerde Karst T. met een zwarte Suzuki Swift de bus van de koninklijke familie te rammen. Bij de mislukte aanslag reed hij zeven mensen dood. Ook T. zelf kwam om het leven.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie