Mooiste boekomslag 2010 gekozen

AMSTERDAM - De cover van Wat is de wat van auteur Dave Eggers is door boekverkopers uitgeroepen tot het Mooiste Boekomslag van 2010. Het werd gemaakt door ontwerperstrio ‘Dog and Pony’.

Het winnende omslag verbeeldt het continent van Afrika en tegelijkertijd een voetafdruk. De bijbehorende bokaal werd donderdagavond uitgereikt in het gebouw van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Achter de naam ‘Dog and Pony’ gaan drie creatieve breinen schuil. Bart Heideman, Pol van Haren en Robert Adriaansen ontworpen naast Wat is de wat ook nog een andere genomineerde omslag, die van Nietzsche en Kant lezen de krant van auteur Rob Wijnberg.

Het omslagontwerp van De man en zijn fiets van auteur Wilfried de Jong door Ron van Roon was de op-één-na beste. Roald Triebels die Het Diner van Herman Koch ontwierp werd derde.

Jury

De verkiezing van het Mooiste Boekomslag is een initiatief van Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken. De zevenkoppige jury, bestaande uit boekverkopers, beoordeelde voor de negende editie van de prijs twaalf covers.

Tip de redactie