AMSTERDAM - Komt een vrouw bij de dokter, de debuutroman van Kluun, bereikt zo goed als zeker zaterdag de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren.

Dit maakte een woordvoerster van uitgeverij Podium woensdag bekend.

Bijzonder is dat 77 procent van de oplage, 778.326 exemplaren, in Nederland is verkocht. Volgens de uitgeverij zijn in Nederland nooit eerder zoveel exemplaren van een roman verkocht.

''De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch had bijvoorbeeld meer buitenlandse verkopen nodig om de grens van 1 miljoen exemplaren te bereiken'', aldus de woordvoerster.

27 landen

Komt een vrouw bij de dokter verscheen buiten Nederland in 27 landen. In verscheidene landen behaalde het boek de eerste plaats van de nationale bestsellerlijst.

De herdruk van de roman, met toevoegingen uit de film, vliegt momenteel de winkels uit, wat volgens de woordvoerster behoorlijk heeft bijgedragen aan het bereiken van de mijlpaal.

Speciaal voor de gelegenheid laat de uitgeverij een 'diamanten' boek vervaardigen dat Reinout Oerlemans zaterdag aan Kluun zal overhandigen. Oerlemans is de regisseur van de boekverfilming die vanaf donderdag in de bioscopen draait.