AMSTERDAM – De welbekende Nederlandse ontwerpers Viktor & Rolf hebben zo hun eigen manier om met stress om te gaan: de twee schrijven de spanning van zich af. Het resultaat van deze therapiesessies zal nog dit jaar gebundeld in de winkel liggen.

Viktor & Rolf hadden altijd al de wens ook iets buiten de mode te doen en met hun nog titelloze boek, dat vol zal staan met verhalen en sprookjes, zal die wens in vervulling gaan.

''Er is meer rust in ons bedrijf gekomen. We hebben eindelijk weer de ruimte om creatief te zijn,'' zo vertelt Viktor aan het Parool. ''Het boek is een spontaan idee. Rolf en ik hebben elkaar de afgelopen jaren regelmatig verhaaltjes geschreven, bij wijze van afleiding van de stress.''

Kredietcrisiscouture

Of het eerste boek van het duo van dezelfde slag zal zijn is nog niet bekend, maar Viktor & Rolf gebruiken hun shows altijd graag om de maatschappij van kritiek te voorzien.

Hun jongste collectie, die zaterdag in Parijs werd getoond, noemt het duo dan ook 'kredietcrisiscouture'. ''Er is zoveel gaande in de wereld, maar de mode kleurt zwart”, zo laat Rolf weten. “Met deze collectie willen we een tegengeluid laten horen, door veel kleur te gebruiken.''

Het duo mocht hiervoor een staande ovatie in ontvangst nemen.