Geheel conform de Royen-formule biedt De Mannentester weer het inzicht van een paar wijd opengespreide dijen.

Ik heb naar Heleen geluisterd. Niet in de zin dat ik nu ook kringspieren van schuinsmarcheerders ga tatoeëren, maar geluisterd in de zin van Luisterboek.

Van Royens smulhap is namelijk ook op luisterboek ingesproken door Isa Hoes, en die wist wel raad met het vetgebekte proza dat vooral goed dienstdoet als douceurtje voor het fileleed.

Heiligdom

Van Royens boeken scoren net zoals Temptation Island en Seks voor de Buch weten te scoren. De seksformule gaat er altijd in als een buttplug, zeker voorzien van het mediacircus waarmee Van Royens boeken worden geëjaculeerd.

En als een neus voor zaken Madonna’s dunne kopstemmetje kan ondersteunen, waarom dan Van Royens vlakke stijl niet? Het boek is geen sacraal heiligdom, net zomin als de muziek.

Royens prooien;

Over die tattoos: dat is het lot dat van Van Royens prooien treft die in De Mannentester het examen van de trouw niet doorstaan. Die test is het specialisme van privédetective annex übervamp Victoria, die wordt ingehuurd door klanten die hun partner wantrouwen.

Aan deze private dick hebben ze een goeie, want haar jeugd is overschaduwd door een losbandige ouder. Niemand is te vertrouwen, heeft Vic toen geleerd, dus dan kun je er net zo goed aan verdienen.

Schuimend

Och, wat een vakkundig psychologische onderbouwing van dit personage. En zo worden er wel meer geïntroduceerd met de subtiliteit van een eeltknobbel. Deert niet, want Van Royen schuimt lustig door, hoofdstuk na hoofdstuk, en geeft alle mannelijke en vrouwelijke zwakheden een Brazilian wax met de krassende uithalen van een bot scheermes.

Bij een luisterboek scheelt het wel dat je alleen de grammaticale en niet de spelfouten meekrijgt.