ROTTERDAM - Na 81 jaar verschijnt er volgende week een nieuw boek met avonturen van Winnie de Poeh. Op 5 oktober ligt Terug naar het Honderd-Bunders-Bos wereldwijd in de winkels.

Uitgeverij Van Goor heeft maandag een artikel daarover in het AD bevestigd. De Britse schrijver A.A. Milne schreef in de jaren twintig van de vorige eeuw twee boeken over de dikke, honingminnende knuffelbeer.

De boeken zijn sindsdien in meer dan vijftig talen verschenen. Er gingen tientallen miljoenen exemplaren van over de toonbank.

Nabestaanden

De nabestaanden van A.A. Milne zochten na zijn overlijden in 1956 jarenlang naar een schrijver, die nieuwe verhalen van Poeh zou kunnen schrijven. Pas na een halve eeuw hebben zij een auteur gevonden die zij daartoe in staat achten.

De nieuwe verhalen van schrijver David Benedictus pakken de draad op na Het Huis in het Poeh-hoekje, waarin hoofdpersoon Christopher Robin, die Milne naar zijn eigen zoontje noemde, opgroeit en naar school gaat.

Disney

Het nieuwe boek lijkt het begin te zijn van een flinke hernieuwde interesse in de vrolijke beer. Tekenfilmstudio Disney maakte onlangs bekend ook te werken aan een nieuwe speelfilm over het geliefde personage. Die film moet medio 2011 in de bioscopen te zien zijn.