Martelingen, suspense en diep uitgegraven profielen: de signatuur van de nieuwe thriller van de populaire schrijfster Karin Slaughter is zo zichtbaar als de littekens op de lichamen van de slachtoffers.

Het begin. Een echtpaar op leeftijd botst op een stille landweg met hun auto tegen een vrouw aan.

De verwondingen van het ongeluk zijn echter een peulenschil vergeleken met de verwoesting die een sadistische moordenaar op het lichaam van de aangereden vrouw heeft aangericht.

Zij is compleet van de wereld, en de politie ontdekt dat ze moet zijn gevlucht uit de martelkelder van een zieke geest. Als kort daarop nog meer vrouwen spoorloos verdwijnen, vrezen rechercheurs Faith Mitchell en Will Trent het ergste.

Gebutst

Met een Slaughter in de leesstoel is het gegarandeerd huiveren. Ze weet plotlijnen te verzinnen die je ergste nachtmerrie overtreffen.

Daarnaast zijn haar boeken bevolkt met personages die zo gebutst zijn dat ze tot onberekenbare dingen in staat zijn. Vergeet maar dat je bij Slaughter de slagen van de mokerhamer ziet aankomen.

Haar misdadigers zijn gemankeerde types van het ergste soort. En de mensen die op ze jagen, haar vaste duo Trent/Mitchell, komen niet uit doorzonwoningen met veilige kinderkamers en potpourri-moeders.

Symbiose

In Genesis voegt Slaughter deze Trent en Mitchell samen met Sara Linton, de medisch specialist uit haar Grand County-boeken.

Linton draait net een ER-dienst in de spoedeisende kliniek als daar de aangereden vrouw naartoe wordt gebracht. Slaughter introduceert Linton opnieuw met de traumatische ervaring waaraan ze Linton eerder had onderworpen, en voegt daar nieuwe perspectieven aan toe.

Daarna laat ze Linton op haar eigen wijze Trent en Mitchell van dienst zijn in hun zoektocht naar de maniak die vrouwen kidnapt en martelt.

Hades

De kracht van Slaughter zit niet alleen in haar vloeiende stijl en psychologische spitwerk waarbij ze tot aan het dak van de Hades komt.

Veel van de aantrekkingskracht zit in de manier waarop ze Trent en Mitchell met elkaar laat werken, wier goede verstandhouding wordt weergegeven in dialogen en hun stijl van werken.
De ongewone jeugd van de enigmatische Trent wordt in Genesis nog verder uitgediept, en het is bijna een pervers genoegen om als lezer zoveel meer van hem te weten dan zijn naaste collega Mitchell.