AMSTERDAM - De roman Dracula van de Ierse schrijver Bram Stoker (1847-1912) krijgt een officieel vervolg. In oktober verschijnt Dracula - De ondode, liet uitgeverij Mynx woensdag weten in zijn najaarscatalogus. Het boek zal tegelijkertijd ook in vele andere landen uitkomen.

Dracula - De ondode is geschreven door Dacre Stoker, volgens de uitgever een directe nakomeling van Bram Stoker.

Het verhaal is gebaseerd op handgeschreven aantekeningen van Bram Stoker en bevat tevens scènes en personages uit het origineel. De co-auteur is Ian Holt.

Helden

Het verhaal begint in 1912, vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen in Dracula. Een van de hoofdpersonen uit het origineel, dr. Jack Seward, gaat de strijd aan tegen een oude vijand - iemand die druk bezig is alle helden te vermoorden die verantwoordelijk waren voor de dood van de legendarische vampier Graaf Dracula.

Dracula uit 1897 is een van de klassiekers in de wereldliteratuur en vereeuwigd in talloze romans en films. De filmrechten van Dracula - De ondode zijn al verkocht aan Jan de Bont, die al met de productie is begonnen. De film wordt medio volgend jaar verwacht, aldus uitgeverij Mynx.