AMSTERDAM - Paul van Loon en Francine Oomen zijn opnieuw de winnaars van de Nederlandse Kinderjury. Het was voor Van Loon de tiende keer dat hij won. Oomen won voor de zevende keer op rij.

Dat heeft de Senaat van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt. Zo'n 23 duizend kinderen brachten een stem uit. De prijs in de categorie 6 tot 9 jaar ging naar het boek 'Dolfje sneeuwwolfje' van Paul van Loon.

Francine Oomen won in de categorie 10 tot 12 jaar met 'Hoe overleef ik mijn vriendje'. Vorig jaar was de verdeling van de prijzen hetzelfde.

Generatie

Elf jaar geleden won het  boek over 'Dolfje weerwolfje' van Paul van Loon de prijs ook al. Dat betekent volgens de kinderjury dat een hele generatie is opgegroeid met de boeken van Van Loon. De 'Hoe overleef ik …'-reeks van Oomen is ook al jaren ongekend populair.

De Kinderjury is een initiatief van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van de Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met kinderboeken en hen aan te zetten tot kritisch lezen.