UTRECHT - Kinderboekenschrijfster Carry Slee richt zich voortaan ook op jongvolwassenen. Actrice Melody Klaver (18) nam dinsdag in aanwezigheid van tweehonderd schoolkrantredacteuren het eerste exemplaar in ontvangst van Bangkok Boy, geschreven voor jongeren vanaf 16 jaar.

Met dit boek richt Slee zich op jongeren die haar kinder- en jeugdboeken zijn ontgroeid, zoals scholieren in de laatste klassen van de middelbare school, studenten en jonge werkenden.

De succesvolle schrijfster, die al bijna zeventig titels op haar naam heeft staan, heeft haar bekendheid vooral aan haar kinder- en jeugdboeken te danken.

Slee wilde al heel lang voor jongvolwassenen schrijven, vertelde ze dinsdag. ''Van alle boeken die ik heb geschreven, heb ik aan Bangkok Boy het meeste plezier beleefd.'' Ook zei ze dat ze aan dat boek het langst heeft gewerkt, zo'n zes maanden.

Doelgroep

Voor het nieuwe genre heeft Slee zich extra in de doelgroep verdiept. ''Ik heb de bladen gelezen die jongeren ook lezen, ik heb de films bekeken die jongeren ook zien en ik heb op internet weblogs bekeken om me de taal eigen te maken.''

Als het boek een succes wordt, wil ze na de zomer een nieuw boek voor jongvolwassenen schrijven. Slee schreef eerder vier romans voor volwassenen.

Met haar boeken voor de 16-plus categorie hoopt ze mensen aan te spreken die de overgang naar haar werk voor volwassenen nog te groot vinden.

Bo

Bangkok Boy gaat over de 19-jarige Bo die op zoek gaat naar ex-vriend Joep. Hij heeft haar gedumpt en is vervolgens spoorloos verdwenen.

Het enige teken van leven is een kaart aan de adoptieouders van Joep waarop staat dat hij naar Bangkok gaat.