Wie wil weten hoe bizar het leven van 's werelds beste dj is, moet dit boek lezen. Schrijver Coen Bom, alias Peter van Leeuwen, volgde Armin van Buuren een jaar lang.

Bom, dj en muziekmanager en dus geen vreemde in het ‘dance-wereldje’, stond versteld van de bizarre dingen die Van Buuren meemaakt tijdens zijn reizen over de hele wereld.

Wij schijnen in Nederland een tikkeltje 'verwend' te zijn. Er komen veel populaire dj's van Nederlandse bodem en dat vinden we eigenlijk allemaal maar 'normaal'.

Daarom is het leuk om te lezen wat een grootheid Van Buuren is in de rest van de wereld. Dj-vertroeteling, noemt schrijver Bom het. Dat maakt het boek trouwens erg interessant: de schrijver is niet bang om zijn mening te geven. 

Eerlijk

Ook Van Buuren is erg eerlijk. De dj vertelt openhartig over de problemen die zijn drukke bestaan tot gevolg heeft en de druk die op zijn schouders rust.

Zo zegt hij over de periode vlak nadat hij verkozen werd tot beste dj ter wereld in 2008:  “Er kwamen meer mensen alleen maar even kijken wie 'die nummer 1 dj ter wereld nou wel was', en dat kwam de sfeer niet ten goede. Mensen verwachten een soort Jezus op het podium.”

Van Buurens vriendin Erika komt ook aan het woord. Ze heeft het niet altijd even makkelijk. Simpele, maar belangrijke dingen zoals het uitzoeken van nieuwe gordijnen moet ze per mail communiceren en vervolgens alleen regelen.

De bizarre verhalen van limousines vol drugs, worden afgewisseld met dit soort persoonlijke teksten.

Kicken

Coen Bom schrijft pakkend, alhoewel het populaire taalgebruik je soms net even te veel wordt. Na tien keer het woord ‘kicken’ weten we het wel.

Maar vooruit, kicken is wel de goede omschrijving voor het boek. Het is het lezen zeker waard, ook als je geen fan van trance bent.

Vier sterren