Met dit boek dat als subtitel “De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel” heeft, levert Scott een meeslepend fantasy-verhaal af.

De tweeling Josh en Sophie blijken magische krachten te hebben. Die van Sophie zijn al vrijgemaakt, Josh is nog weerloos.

De twee vluchten door Parijs in het gezelschap van de onsterfelijke alchemist en magiër Nicolas Flamel en Scathach, de beste vechtster die de wereld ooit gekend heeft. Ze worden achterna gezeten door Machiavelli, die niet zoals algemeen aanvaard is gestorven in de zestiende eeuw.

Tijdbom

Het hele avontuur draait om een oeroud boek, waarin de komst van de tweeling is voorspeld, maar waarmee ook de hele wereld vernietigd kan worden.

Flamel was al jaren de bewaarder geweest, tot medewerkers van Machiavelli het van stalen. Tot hun grote frustratie is Josh er echter in geslaagd om twee pagina’s uit te scheuren, waardoor Machiavelli de Alouden nog niet kan terugbrengen.

Voor Flamel zit er echter ook een tijdbom aan de diefstal van het boek: daarin verschijnt elke maand het recept voor de drank waarmee hij en zijn echtgenote in leven blijven. Elke dag dat hij het drankje niet inneemt, zal hem een jaar ouder maken. Aan het einde van de maand zullen ze sterven.

Machiavelli en google

Dit verhaal speelt zich af in de ‘echte’ wereld en dat laat Scott op verschillende manieren merken. De vergelijking met World of Warcraft wordt gemaakt, maar met de bedenking dat Josh niet zomaar een nieuw spel kan beginnen als hij vermoord wordt.

Ook moderne media als google en msn maken de wereld als de onze. Daarnaast laat Scott voortdurend historische personen, mythologische figuren en magische voorwerpen opdraven, alsof wij (onwetende humani) niet op de hoogte zijn van het ware leven van Jeanne d’Arc en de echte functie van Excalibur.

Pageturner

Een meeslepend deel van een machtig epos, dat je nog lang zal bijblijven. Lees de eerste pagina, kijk zeven uur later op.

Het is donker buiten en je hebt al uren honger, maar dat merk je nu pas. Dit onafhankelijk te lezen vervolg op “De alchemist” grijpt je bij je kladden en houdt je vast tot het einde.

Vier sterren