Woensdagavond publiceerde NU.nl het nieuws dat de burgemeester van Nijmegen een gezin uit een woning heeft gehaald vanwege criminele dreiging. Hierbij gebruikte NU.nl per abuis een verkeerde foto.

Het nieuws gaat over het feit dat de veiligheid van het gezin en de wijk niet meer gegarandeerd kan worden vanwege ernstige dreiging door criminelen. De vader van het gezin staat bij justitie bekend als 'telefoonleverancier van de onderwereld'.

De afbeelding die NU.nl bij het bericht plaatste, was een screenshot van het beeld dat Google Street View van de betreffende Nijmeegse wijk Hegdambroek gaf.

Als er geen foto's van bepaalde nieuwsontwikkelingen zijn, gebruikt NU.nl regelmatig beelden van Google Street View om de locatie van het nieuws in beeld te brengen.

Maar hoe heeft NU.nl in dit geval de verkeerde woning in beeld gebracht?

De Hegdambroek in Nijmegen bestaat uit allerlei korte straten en bochten, en de dienstdoende redacteur heeft een verkeerd deel van de Hegdambroek in beeld gebracht. Hierdoor kwam per ongeluk een woning van mensen die niets met het betreffende nieuws te maken hebben in beeld.

Deze fout kwam donderdagochtend aan het licht, NU.nl heeft de foto daarop direct aangepast.