De Tweede Kamerverkiezingen zijn achter de rug en het formatieproces kan beginnen. NU.nl werd woensdag veel bezocht: in totaal ontvingen we 4,3 miljoen bezoekers, meer dan twee keer zoveel als op een normale dag. 

In de aanloop naar de verkiezingen werd de stemhulp van NU.nl door 2,1 miljoen mensen gebruikt. Op verkiezingsdag hielden we je op de hoogte via een liveblog, dat in totaal 1,3 miljoen keer werd bekeken.

Onze politiek redacteuren Lucas Benschop, Avinash Bhikhie en Edo van der Goot praatten je regelmatig bij in onze livestream op NU.nl, Facebook en YouTube. In die livestream toonden we ook een grafische weergave van de voorlopige landelijke uitslag en de laatste uitslagen uit alle gemeenten. Je zag er bovendien de reacties van diverse lijsttrekkers. De livestream werd in totaal 850.000 keer bekeken. 

Het belangrijkste moment van de avond volgde op het sluiten van de stembureaus, om 21.00 uur. Direct na het opbergen van de stempotloden kwam peilingbureau Ipsos met de eerste exitpoll: VVD 31 zetels, PVV 19, CDA 19, D66 19 en een historisch verlies voor de PvdA met 9 zetels. Nu alle gemeenten zijn geteld, wijkt de uitslag maar nauwelijks af van deze eerste exitpoll.

We verstuurden een pushbericht op basis van de exitpolls, en rond 04.30 uur nog één toen 97 procent van de stemmen was geteld. In totaal werden zo 8,5 miljoen pushberichten verstuurd.