Het is nog lang geen 15 maart, maar politici lopen al warm voor de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel de verkiezingen dus nog even op zich laten wachten, willen we wel al vragen: waar moeten de verkiezingen volgens jullie over gaan?

Sinds woensdag vind je daarom op NU.nl een onderzoek, waarin we vragen welke thema's volgens jou centraal moeten staan in aanloop naar de verkiezingen.

Waarom doen we dit?

We zoeken altijd naar manieren om onze lezers te betrekken bij het nieuws. Met deze politieke vragenlijst zijn jullie dus aan zet.

Samen met onze partner Necker van Naem hebben we een vragenlijst opgesteld waarin we jouw mening vragen over de huidige Nederlandse politiek en de belangrijkste thema's.

Ook zijn we benieuwd welk thema voor jou het meest doorslaggevend is in de keuze voor een politieke partij. En natuurlijk vragen we naar de partij waar jij op dit moment op zou stemmen.  

De resultaten van dit onderzoek kunnen onze journalisten in Den Haag vervolgens een handje helpen in hun verslaggeving. 

Het blijft niet bij deze ene vragenlijst. De komende maanden zoomen we met vervolgonderzoeken in op eerdere uitkomsten. Je kunt dus nog wel twee of drie vragenlijsten van ons verwachten. Dit alles is bedoeld om jouw mening mee te kunnen nemen in onze berichtgeving. 

Tot slot plaatsen we eind februari weer DeStemVan. Deze stemhulp geeft op basis van een reeks stellingen een stemadvies voor de Tweede Kamerverkiezingen die op 15 maart worden gehouden.