NU.nl is ter versterking van de nieuwsredactie per direct op zoek naar een flexibele freelance nieuwsbriefredacteuren.

Als nieuwsbriefredacteur werk je op één of twee vaste dagen in de week de vroege ochtend van 3.30 uur tot 8.30 uur vanuit huis. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven, samenstellen en versturen van deze ochtendnieuwsbrief.

Daarnaast houd je in samenspraak met de nachtredacteur en ochtendploeg de site actueel, zorg je voor aanvulling en verrijking van de berichten en houd je alle nieuwsbronnen nauwlettend in de gaten. 

Naast de nieuwsbriefdiensten doe je ook minimaal eens per maand een dagdienst vanaf de redactie in Hoofddorp. Flexibele beschikbaarheid voor meer dagdiensten is heel welkom. 

We zoeken iemand met een journalistieke opleiding en goede neus voor nieuws, die snel en accuraat kan werken en niet bang is voor de 'constante deadline' van NU.nl. Ervaring in de internetjournalistiek is een pré, je kent in ieder geval de weg op internet in het algemeen en sociale media in het bijzonder.

Je bent beschikbaar om zo snel mogelijk ingewerkt te worden op de redactie (op werkdagen) en kan vanaf begin december gaan meedraaien in het rooster.

De redactie van NU.nl bestaat uit een enthousiast team dat nauw samenwerkt om altijd de eerste te zijn met het laatste nieuws.

Interesse? Stuur dan uiterlijk 14 november motivatie (in body van de mail) en CV naar Lindsay Mossink, chef redactie Algemeen & Economie van NU.nl: lindsay@nu.nl - ovv. Freelance nieuwsbriefredacteur