In de nacht van dinsdag op woensdag is het zover: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zoals elke vier jaar doet NU.nl uitgebreid verslag van de verkiezingen. Hoe gaat dat er precies uit zien? 

Al vanaf dinsdagmiddag (Nederlandse tijd), als de stembussen in de Verenigde Staten worden geopend, zal NU.nl live verslag doen van de stembusgang. In een liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en delen we relevante en interessante foto's, video's, tweets en statistieken. 

's Avonds, 's nachts en woensdagochtend kun je de verkiezingen op NU.nl dit jaar ook volgen via de livestream van CNN. NU.nl werkt vanaf deze maand samen met de internationale nieuwszender en dat komt dinsdag en woensdag goed van pas: CNN volgt Clinton en Trump tijdens de verkiezingsnacht en biedt NU.nl-gebruikers de laatste cijfers en statistieken met betrekking tot het verkiezingsgeweld. 

En wanneer weten we wie er heeft gewonnen? Waarschijnlijk pas in de vroege ochtend. Om 00.00 uur sluiten de eerste stembussen aan de Oostkust. Om 02.00 uur, als alle stembussen in swing state Florida zijn gesloten, wordt mogelijk al snel duidelijker welke kant het opgaat. Pas als op basis van de getelde stemmen met zekerheid kan worden vastgesteld wie de verkiezingen heeft gewonnen, zal NU.nl dat melden en een pushbericht verzenden.

Wil je echt helemaal níets missen van de berichtgeving over de Amerikaanse verkiezingen? Klik onder dit artikel op de tag 'Verkiezingen VS' en kies voor 'Mijn nieuws + pushbericht'. Als op NU.nl iets wordt gepubliceerd over de verkiezingen, krijg je direct een melding op je smartphone of tablet.

Lees hier alles wat je moet weten over de verkiezingsnacht.