NU.nl werkt vanaf deze maand samen met CNN. Video's en live beelden van de internationale nieuwszender zullen te zien zijn in de apps en op de website. 

CNN plaatst dagelijks honderden video’s van internationale nieuwsgebeurtenissen, waar onze redactie de meest relevante beelden van zal publiceren.

Daarnaast gaan we gebruikmaken van de livestream van CNN, waardoor we bij groot internationaal nieuws de laatste beelden online als eerste live kunnen tonen.

Ook video’s van Great Big Story, het videoplatform dat CNN en Turner (het mediabedrijf achter CNN) in 2015 zijn gestart, vallen onder deze samenwerking.

Video is de afgelopen jaren een belangrijk onderdeel geworden van NU.nl. We zien dat nieuws ook vaak in de vorm van video bekeken wordt. Het aantal videoviews is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.

Met een groeiende videoredactie maken we dagelijks steeds meer eigen video’s. Camerajournalisten (camjo's) maken nieuwsvideo’s, redacteuren maken korte clips waarin het nieuws overzichtelijk van uitleg en duiding wordt voorzien.

De samenwerking met CNN komt op een perfect moment, met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur. Tijdens de verkiezingsnacht op 8 november vinden jullie dan ook een livestream van CNN op NU.nl.