Wij hebben de beste lezers van Nederland. Al jaren voorzien jullie ons van bergen nieuwstips, foto's en steeds vaker video. Het is hoog tijd dat we het voor jullie een stuk gemakkelijker maken en beter van deze bijdragen gebruik gaan maken.

Daarom zul je vanaf 12 september regelmatig een plusje (+) tegenkomen op onze site en in onze apps. Dat plusje is er om te zorgen dat wij (lezers en redactie) vaker in contact komen en jij eenvoudiger kan bijdragen aan het nieuws.

Als je op het plusicoontje klikt, krijg je de mogelijkheid een tip, foto of video in te sturen. Ook kun je een livestream starten via NUlive.

Bijdragen

Het plusje moet het voor jou nog eenvoudiger maken een bijdrage te leveren. Mis je informatie over een onderwerp? Heb je een nieuwstip? Ben je ter plekke bij een grote brand en wil je een foto of video maken? Zie je een fout in een artikel? Zoek het plusje en je hebt direct met ons contact.

De afgelopen jaren hebben we steeds meer lezersbijdragen mogen ontvangen en die blijken vaak heel relevant. Tot nu toe liep alles via een aparte website (NUfoto.nl), Whatsapp en mail, maar dat was zowel voor ons als voor jullie onhandig.

Met NUjij 2.0 kun je snel en eenvoudig iets insturen en komt het bij onze redactie direct in één overzicht binnen zodat we er snel mee aan de slag kunnen. Met jullie bijdragen wordt NU.nl nog relevanter en completer en zijn we als redactie van de grootste nieuwssite van Nederland nog beter bereikbaar.