NU.nl heeft samen met Scholieren.com zilver gewonnen in de internationale uitgeversprijs voor jonge lezers van de World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA). 

De getalenteerde bloggers van Scholieren.com waren ook dit jaar bij ons op de redactie verantwoordelijk voor al het laatste nieuws over de eindexamens op NU.nl. 

Dankzij deze mooie samenwerking met het scholierenplatform hebben we elk jaar tientallen extra ogen en oren op middelbare scholen in het land. De redactie van Scholieren staat ook altijd in nauw contact met LAKS en het College van Examens. Zo kunnen we onze jonge lezers snel op de hoogte brengen over problemen bij examens, klachten en andere opvallende zaken.

Scholieren.com publiceerde op NU.nl het laatste examennieuws en verzorgde elke dag een overzicht met reacties op elk examen. Nieuw dit jaar waren de examenvlogs van kandidaten, die door het jonge lezerspubliek duidelijk werden omarmd. Een team van negen vloggers praatte ons publiek dagelijks bij in de Eindexamenjournaals.

Bekijk hier een van de eindexamenjournaals

Jury

WAN-IFRA ging wereldwijd op zoek naar nieuwsorganisaties die jongeren op vernieuwende wijze bij het nieuws weten te betrekken. 

De jury over het project van NU.nl en Scholieren.com: "Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe nieuwsorganisaties hun bereik kunnen vergroten door samen te werken met niche-websites die een jonge doelgroep op succesvolle wijze weten te bereiken." En daar hebben we in de categorie Redactioneel zilver voor gekregen.

De hoofdprijs ging naar het Maleisische The Star. In de categorie Digital First wist het Nederlandse 7Days de eerste prijs te pakken. 

Alle winnaars van de WAN-IFRA World Young Reader Prize