NU.nl heeft vanaf 13 september een nieuwe functie op de site en in de apps. Met NUjij 2.0 wordt het eenvoudig voor lezers om tekst, foto of video bij te dragen. In dit artikel lees je hoe.

Het plusje

Op de voorpagina van NU.nl zal je vanaf nu altijd een knop naar NUjij zien staan. Je kan NUjij herkennen aan het plusicoontje.

Op de website staat het plusicoontje in de rechterbalk of in een relevant artikel. Ook zal je het plusje helemaal onderaan alle artikelen vinden.

In de app staat het plusicoontje altijd rechtsbovenin en uiteraard ook in en onder artikelen. Als je op het plusje klikt, krijg je een aantal opties:

Tip de redactie

Met deze knop kan je direct beginnen met typen. Het kan zijn dat je een nieuwstip hebt over bijvoorbeeld misstanden bij een organisatie, een dreigende ontslagronde bij een bedrijf of probleem binnen een gemeente. Je tip komt direct binnen op de redactie en zal bekeken worden. Via Tip de redactie kan je ook een eventuele fout melden.

Foto/video insturen

Je kan foto’s en video’s op twee manieren insturen. Je kan bestaande foto’s en video’s kiezen, die selecteren en naar de redactie sturen, of je kan de camera openen om op dat moment een foto of video te maken en die na afloop direct op te sturen.

Uiteraard kan je ook extra informatie typen voor bij het beeldmateriaal.

Livestream starten

Het is ook mogelijk om via NUlive een livestream op te zetten. Deze livestream komt dan direct binnen op de redactie en kan live gezet worden op NU.nl. NUlive is een losse app (Android, iOS), maar via de NUjij-knop kan je deze app ook direct openen.