We zoeken op de redactie van NU.nl videofreelancers voor nieuwsdiensten, het voorbereiden van items en als camjo. 

De videoredactie van NU.nl is flink aan het uitbreiden. Naast het zoeken, monteren en publiceren van de beste nieuwsvideo’s hebben we inmiddels ook een camjoteam voor het maken van eigen items en het afnemen van video-interviews.

Voor de gehele redactie zoeken we nu diverse nieuwe freelancers. Deze freelancers moeten breed inzetbaar zijn op nieuws-, productie-, of camjodiensten. Het liefst zetten we redacteuren in op al deze diensten.

Redactie

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ervaring hebben in de online journalistiek. Uiteraard moet je kunnen omgaan met camera's en kunnen monteren en heb je een brede interesse.

Je komt terecht op een jonge en levendige redactie. Je zal zowel doordeweeks als in het weekend werken en zowel overdag als 's avonds. We zoeken mensen voor minimaal twee dagen in de week, maar vaker mag ook. Het precieze aantal uren en de werktijden worden in overleg afgestemd.

Verschillende taken

- Tijdens nieuwsdiensten zal je video's zoeken en binnen krijgen via bijvoorbeeld Reuters. Je monteert zo snel mogelijk de beste, meest interessante en mooiste beelden voor bij nieuwsberichten op NU.nl.

- Tijdens productiediensten bereid je items voor. Dat betekent dat je afspraken maakt, telefonisch voorgesprekken voert en bedenkt hoe het item eruit moet komen te zien. Je geeft instructies aan de camjo van die dag. Ook zal je items monteren.

- Tijdens camjodiensten word je op pad gestuurd om 1 of meerdere items te maken. De montage van die items zal grotendeels bij de productiedienst liggen, maar soms in overleg ook bij jezelf.

Heb je interesse om als allround videoredacteur aan de slag te gaan bij de grootste nieuwssite van Nederland? Stuur dan voor 16 september een mail met je cv en motivatie naar colin@nu.nl