Deze week liep een redacteur van NU.nl de Nijmeegse Vierdaagse. Honderden wandelaars en toeschouwers hielpen hem bij het livestreamen van de honderdste editie van het wandelevenement.

Het is woensdag zo warm, dat de telefoon van NU.nl-redacteur Jules Jessurun oververhit raakt. Jules loopt, nagenoeg ongetraind, de Vierdaagse onder tropische omstandigheden en heeft daarbovenop de opdracht meegekregen om álles te livestreamen op NU.nl.

Dus draagt hij in zijn rugzak drie extra accu’s mee en loopt hij de hele dag met één arm in de lucht in de brandende zon.

Alsof het nog niet zwaar genoeg is.

Livestreamapp NUlive

NU.nl heeft dit jaar voor de tweede keer de Vierdaagse in beeld gebracht door de ogen van toeschouwers en wandelaars. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen livestreamapp NUlive.

Via de app kunnen ooggetuigen van nieuws (zoals een brand) en bezoekers van evenementen (zoals de Vierdaagse) beelden live naar de redactie van NU.nl sturen. Deze beelden komen binnen in de regiekamer van NU.nl, waar de redactie een selectie maakt van de meest interessante beelden.

Ook staat de redactie in contact met de streamers, via een koptelefoon, zodat we met ze kunnen praten en ze kunnen interviewen.

User generated verslag

De afgelopen dagen hebben honderden wandelaars en bezoekers van de Vierdaagse op die manier meegeholpen aan het grootste user generated verslag van de Vierdaagse van Nijmegen.

Het beeld was lang niet altijd perfect, en viel af en toe door slecht bereik zelfs uit, maar deze aanpak gaf wel een bijzondere kijk op de Vierdaagse.

Live blaren prikken

We waren live bij massages, het doorprikken van blaren, het bijvullen van waterflessen, hadden vooral heel veel gesprekken met wandelaars en vlogen zelfs even mee in een helikopter over de wandelaars.

Precies waar we NUlive ooit samen met TNO en het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor hebben ontwikkeld.

Ben je ook getuige van nieuws? Download dan onze NUlive-app (Android of iOS) en livestream video naar de redactie.