NU.nl zoekt een stagiair sociale media

NU.nl zoekt per direct een stagiair die zich specifiek richt op het verspreiden en vergaren van nieuws via sociale media.

Als stagiair social word je ingewerkt op de algemene redactie van NU.nl. We begeleiden je bij het opdoen van kennis over journalistiek in het algemeen en werken voor NU.nl in het bijzonder.

Daarnaast trainen we je in het bijhouden van onze sociale media. Wat werkt wel en niet? En hoe hou je contact met onze lezers? Naast een bron van verkeer zijn sociale media ook een goede manier om lezers verder aan een nieuwsmerk te binden.

Verschillende platformen, zoals Instagram en Snapchat, staan bij NU.nl nog in de kinderschoenen. Als stagiair social krijg je ook de kans hier je eigen stempel op te drukken en de mogelijkheden van deze platformen samen met de redactie te ontdekken.

Aanmelden

Naast het bijhouden van sociale media zal de stage ook in het teken staan van nieuws vergaren via sociale media. Welk nieuws kan je van Twitter halen voordat officiële bronnen ermee komen en welke verhalen zie je voorbij komen waar NU.nl ook iets mee kan? Je zal tijdens de stage dus ook artikelen produceren.

Hebben Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat geen geheimen voor jou? En heb jij interesse om de komende maanden stage te lopen bij NU.nl met een focus op sociale media? Stuur dan een mail naar social@nu.nl t.a.v Colin van Hoek met jouw motivatie, opleiding en de periode waarin je stage zou willen lopen.

NUwerk

Tip de redactie