Redactieblog: Het ontwerp van onze Android-app is helemaal vernieuwd

We hebben woensdag een flinke update aan onze Android-app doorgevoerd. Qua functionaliteit verandert er nog niet veel, maar de app zal toch compleet anders aanvoelen als je hem gebruikt.

De belangrijkste wijzigingen zitten namelijk in het ontwerp. Onze app strookt nu helemaal met het uiterlijk van Android 6.0 (Marshmallow), het zogeheten Material Design.

Dit betekent dat het uiterlijk van onze app verder verfijnd is. De kopteksten zijn wat dunner geworden, onze widgets Weer, TV Gids, Verkeer en Beurs zijn geüpdatet en we gebruiken onder meer grotere foto’s.

Los van deze grote veranderingen is de weergave van bijna elk onderdeel aangepast, maar hebben we het NU.nl-gevoel behouden. Als je feedback hebt op de app kun je die mailen naar mobielsupport@nu.nl of tweeten met #nieuwnu.

We introduceren met deze update ook video-artikelen. Dat zijn artikelen die eigenlijk volledig om de video draaien en daarom opent direct het filmpje als je de kop aanklikt. Op die manier besparen we je extra scroll- en klikwerk. Mocht er meer duiding of uitleg in tekst nodig zijn, geven we die er uiteraard bij. Inhoud gaat altijd boven vorm.

Toestemmingen

Als je Android 6.0 hebt en onze app nog niet eerder gebruikt hebt of hem installeert op een nieuwe telefoon zal je ook zien dat we op een andere manier toestemmingen vragen. Dit is sinds Android 6.0 door Google verplicht. Voorheen werd je in één keer bij het downloaden gevraagd alle toestemmingen te geven, nu kan je bij het openen van de app per onderdeel aangeven wat je wel en niet wil toestaan.

NU.nl vraagt alleen toestemming voor onderdelen die noodzakelijk zijn voor functionaliteiten in onze app. Zo hebben wij bijvoorbeeld locatiegegevens nodig om regionaal nieuws en lokale weersvoorspellingen te kunnen geven.

Download de nieuwste versie van onze Android-app

Lees meer over:
Tip de redactie