Redactieblog: Niet alleen NU.nl schrijft op NU.nl

Er verschijnen op NU.nl de laatste weken regelmatig blokken met artikelen die niet van de redactie van NU.nl zijn. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman legt uit waarom we dit doen.

NU.nl is in zeventien jaar uitgegroeid tot een volwassen nieuwsredactie, die dagelijks het belangrijkste nieuws overzichtelijk en begrijpelijk publiceert voor een miljoenenpubliek.

We hebben redacteuren in dienst die onder meer gespecialiseerd zijn in buitenlands nieuws, sport, economie, tech, politiek en achterklap.

Daar ben ik als hoofdredacteur vanzelfsprekend erg trots op.

Toch zijn er ook genoeg dingen die de redactie van NU.nl niet kan. En daarom ook niet doet. Dat betekent alleen niet dat jullie er niet over willen lezen.

Regionaal nieuws

Neem nu het nieuws uit Zeeland. Het is niet te doen om dat vanaf onze redactie in Hoofddorp te volgen. Daarom werken we samen met de Zeeuwse uitgever De Bode. Die katernen zie je als je in Zeeland bent, en zien er  - door het plaatsen van een logo en een andere achtergrondkleur - anders uit.

Dit doen we overigens ook in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Breda, Leiden, Alphen aan den Rijn, Salland en delen van Brabant.

Binnenkort kun je deze berichten ook op je voorpagina zien als je niet de regio bent. Zo kan ik het nieuws uit mijn woonplaats Utrecht ook lezen als ik op de redactie van NU.nl ben.

Beter of aanvullend

Maar daar houdt het wat mij betreft niet op. Zo zijn er anderen die beter dan wij of aanvullend aan ons schrijven over auto's, beleggen, wonen of recepten. Waarom zouden we daar geen ruimte voor maken op NU.nl?

De laatste weken zie je dat we hiermee testen. We hebben kanalen geplaatst van onder andere Vice, Autoweek en Hart van Nederland.

Momenteel krijgt nog iedereen die kanalen te zien, maar het is de bedoeling om het aanbod te personaliseren - zodat NU.nl voor jou nog relevanter wordt. Dit gaan we doen door je een melding te geven om een bepaald kanaal te volgen op NU.nl, wanneer je vaker over een bepaald onderwerp hebt gelezen.

De techniek die dit mogelijk maakt is binnenkort klaar. Wat  vind jij van deze ontwikkeling? Voegt het iets toe? En: Wat zou jij nog graag op NU.nl willen lezen? Mail het ons.

NUwerk

Tip de redactie