Onze slogan is al jaren "het laatste nieuws het eerst op NU.nl". Onze redactie werkt keihard om deze belofte waar te maken en nu is het tijd voor de volgende stap met hulp van onze vijf miljoen bezoekers.

In februari hebben we stilletjes NUlive gelanceerd, een losse app naast NU.nl waarmee onze lezers live videobeelden naar de redactie kunnen streamen.

Ben je getuige van een brand, evenement, incident of ander nieuws? Met NUlive kan je dit filmen en komt je livestream direct bij ons binnen. Na een snelle check kunnen wij de beelden live op NU.nl laten zien. Het laatste beeld het eerst op NU.nl dus.

Eerste tests

De eerste tests zijn veel belovend. Zo hebben we in een vroeg stadium al verslag gedaan van de Nijmeegse Vierdaagse, de start van de Tour de France in Utrecht en de sfeer rond het Champions League-duel tussen PSV en Atlético Madrid.

Dankzij NUlive konden wij unieke beelden laten zien die we normaal niet gehad hadden. We stonden in de mensenmassa bij de Tourstart en onze lezers konden vier dagen digitaal meelopen met de wandelaars in Nijmegen.

De app is nu klaar om te gebruiken bij groot nieuws zoals incidenten en calamiteiten. Met NUlive kunnen we binnen enkele minuten na een brand de eerste beelden al op NU.nl hebben terwijl een verslaggever vaak pas veel later ter plaatse kan zijn.

Vijf miljoen verslaggevers

Bovendien kunnen we met NUlive veel meer beelden hebben dan van één cameraman. NU.nl heeft elke maand vijf miljoen unieke bezoekers. Dat zijn vijf miljoen potentiële NUlive-verslaggevers.

De afgelopen jaren hebben we al meer ingezet op live verslaggeving met liveblogs, Twitter en duidelijkere updates in onze artikelen. NUlive is de volgende stap, waarbij we onze lezers willen betrekken. Jullie zorgen al jaren voor belangrijke foto’s en steeds vaker voor indrukwekkende video’s. Ik ben er daarom van overtuigd dat onze lezers ook een bijdrage kunnen leveren aan de heilige graal van nieuws maken: live verslaggeving.

Heb jij interesse om NUlive-reporter te worden? Je kan de app voor Android of iOS downloaden en je vindt hier meer informatie over de app.