De komende weken zult u als bezoeker van NU.nl een aantal nieuwe dingen gaan zien. Zo zijn we deze week al een samenwerking gestart met de zakelijke nieuwssite Z24 en we hebben het uiterlijk van onze regionale katernen veranderd.

Sinds deze week ziet u op onze economie- en beurssectie een extra blok. De zakelijke nieuwssite Z24 verzorgt u daarin van nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs die een aanvulling zijn op de berichten van NU.nl. Op korte termijn gaat Z24 naast deze berichten ook beurskoersinformatie verzorgen voor NU.nl.

De redactie van NU.nl zorgt ervoor dat het belangrijkste nieuws over de beurswereld op onze site staat, met daarbij ook steeds vaker uitlegartikelen. Z24 zorgt er daarnaast voor dat het nieuws wordt geschreven vóór de beurswereld.

Met deze combinatie en de kennis en berichtgeving van Z24 over beleggen, denken we NU.nl nog relevanter te kunnen maken voor u.

Vormgeving

De vormgeving van het kanaal van Z24 ziet er iets anders uit dan andere blokken op NU.nl; de achtergrondkleur wijkt af en daarnaast staat er een logo van de site bij. Op die manier willen we voor duidelijk maken wie de afzender van de berichten is.

Het andere uiterlijk van Z24 is vooralsnog alleen te zien op onze website en in de app op iPhones en iPads. Onze ontwikkelaars leggen momenteel de laatste hand aan een compleet nieuwe app voor Android-gebruikers waarin dit uiteindelijk ook te zien is.

Regionale katernen

Ook onze regionale katernen hebben we voorzien van een ander uiterlijk. Het is namelijk niet zo dat de redactie van NU.nl de berichten voor bijvoorbeeld de regio's Utrecht, Zeeland en Groningen allemaal zelf schrijft. Ook hiervoor werken we al langer samen met allerlei sterke regionale nieuwssites. Door de aanpassing in het uiterlijk ook hier door te voeren, hopen we dit ook duidelijker te maken.

En dit is slechts het begin. In de nabije toekomst kunt u meer samenwerkingen op NU.nl verwachten. Als hoofdredacteur ben ik er namelijk van overtuigd dat er veel meer berichten zijn die u graag op NU.nl leest, maar dat die berichten lang niet allemaal door onze redactie gemaakt worden. En bovendien: die andere partijen met hun specifieke kennis en ervaring beter doen dan wij.

Zo hoop ik dat NU.nl elke dag relevanter wordt.

Heeft u vragen of suggesties hierover? Mail naar gert-jaap@nu.nl.