Het nieuws van Alphens.nl is vanaf woensdag ook te lezen in de mobiele nieuwsapps van NU.nl. Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt in Alphen aan den Rijn automatisch een extra blok met regionaal nieuws van Alphens te zien op de voorpagina.

Al ruim anderhalf jaar experimenteren we met regionaal nieuws in de apps. Daarvoor werken we in bepaalde regio’s samen met lokale partners, zoals met AT5 in Amsterdam.

We willen namelijk steeds relevanter worden voor onze lezers. Het aanbieden van regionaal nieuws sluit haarfijn op die strategie aan.

Voortrekkersrol

Door de samenwerking met Alphens telt NU.nl momenteel negen regionale katernen. Uitbreiden in Alphen aan den Rijn zien we als een mooie kans. Als het gaat om lokale nieuwssites neemt Alphens.nl namelijk een voortrekkersrol in. De oprichters en redactie staan met hun neus bovenop de laatste digitale ontwikkelingen, net als bij NU.nl het geval is. 

Ook Alphens.nl heeft zin in de aanstaande samenwerking. "Tijdens onze gesprekken met NU.nl bleek dat we er op veel vlakken eenzelfde filosofie op na houden", zegt Jurre van Eyndhoven, commercieel manager van Alphens.nl.

Nieuwe technologie

"Bij Alphens.nl proberen we heel veel te experimenteren met nieuwe content en nieuwe technologie. Bang dat iets een keer niet aanslaat zijn we nooit; daar leer je van, en daar word je als platform uiteindelijk beter en sneller van."

"We gaan er nu voor zorgen dat nóg meer mensen ons nieuws lezen, en dat doen we heel graag samen met NU.nl. We denken dat onze klanten, zowel lezers als adverteerders, onze samenwerking een goede zet vinden", besluit Van Eyndhoven.

Het regionale nieuws van Alphens is niet alleen te vinden in de NU.nl-apps, maar ook via het speciale regiokatern NU.nl/regio en NU.nl/alphen-aan-den-rijn.

West-Brabant

Later in januari breiden we ook in West-Brabant verder uit met regionaal nieuws. We krijgen dan ook regiokaternen in de omgeving van Etten-Leur en Roosendaal, in samenwerking met onze partner De Bode

Maar de afgelopen tijd zijn er ook een tweetal katernen gesneuveld. Zo stopten we in december met nieuws uit Rotterdam en Den Haag. Omdat we in die steden geen samenwerkingspartner hadden, bleek het lastig om die katernen dagelijks gevuld te krijgen.